teruskanlah langkah kakimu. jangan pernah rasa lelah untuk berhenti. jangan kerna nafsu, kau tersungkur dan baru nak menyesal dikemudian hari.
biarkan langkah kaki ini. teruskan melangkah dan melangkah kehadapan. dan jangan pernah sesekali menoleh kembali ke belakang, menoleh semua kesilapan yang pernah dilakukan. usah diungkit sayang akan dosa zaman silam mu. biarkan mulut orang nak berkata. hanya pekakakkan telinga dan teruskan lah perjalananmu.
perjalanan dan langkahmu untuk masa hadapan. untuk belajar apa itu erti kehidupan yang sebenar. dan jauh disudut hati ini, belajar untuk terima ilmu akhirat. kejarlah sayang, walau tersungkur kamu kerna kegagalan. bangkitlah dan jadikan kegagalan sebagai semangat api membara untuk kita berjaya dikemudian hari. kejarlah impianmu. kejarlah cita-citamu untuk membahagiakan kedua ibu bapamu. kejarlah azammu untuk teruskan sebar dakwah islamiyyah pada manusia disekelilingmu. teruskanlah perjuangan mu mira. dengan izin allah, inshaa allah. fi hifzillah sayang.